DOLAR 32,3803 -0.34%
EURO 34,6889 -0.36%
ALTIN 2.389,92-1,34
BITCOIN 18936850,89%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enflasyon ve Stokçulukla Mücadelede Kararlılık İfade Etti
  • Haber İtü
  • Ekonomi
  • Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enflasyon ve Stokçulukla Mücadelede Kararlılık İfade Etti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enflasyon ve Stokçulukla Mücadelede Kararlılık İfade Etti

ABONE OL
Nisan 18, 2024 14:05
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enflasyon ve Stokçulukla Mücadelede Kararlılık İfade Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Bolat’ın Enflasyon ve Stokçulukla İlgili Açıklamaları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN TÜRK televizyonunda Hande Fırat’ın sorularını yanıtladı. Bolat, Türkiye’nin AK Parti iktidara gelmeden önce yüksek enflasyonla mücadele ettiğini ve 2004 yılı itibariyle enflasyonun tek haneye düştüğünü hatırlattı. Pandemi döneminde artan stokçuluk ve karaborsacılığa karşı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu gibi önlemler alındığını ve cezaların artırılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bakan Bolat’ın Yapılan Değişiklikler Hakkındaki Açıklamaları

Bakan Bolat, fahiş fiyat artışına karşı alınan önlemlerde alt ve üst sınırlarda iyileştirmeler yapıldığını paylaştı. Alt sınırın 80 bin lira, üst sınırın ise 800 bin lira olması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Ayrıca stokçulukla mücadele kapsamında firmaların cezalarının artırılacağını ve geçici kapatma uygulamasının da gündeme gelebileceğini belirtti.

Türkiye’nin İsrail’e Ambargo Kararı ve Ticaretteki Durumu

Bolat, 7 Ekim‘den itibaren İsrail’e ambargo kararı alan tek ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayarak, bu kararın yıllık olarak 2 milyar dolarlık bir kayba neden olduğunu ifade etti. Ayrıca, geçici depolama alanları ve transit ticaret üzerinden 1019 ürünün o bölgeye gitmesine izin verilmediğini belirtti ve hükümetin yeni kararlar alabileceğini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.