DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20666060,91%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yapay Zeka Endişeleri ve ABD Hükümetinin Eylem Planı

Yapay Zeka Endişeleri ve ABD Hükümetinin Eylem Planı

ABONE OL
Mart 13, 2024 19:07
Yapay Zeka Endişeleri ve ABD Hükümetinin Eylem Planı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapay Zeka Tehlikesi

Yapay zeka araştırmalarının hızla ilerlemesi endişe verici boyutlara ulaşıyor. Time dergisinin iddiasına göre, ABD yönetimi tarafından hazırlanan bir rapor, yapay zekanın insanlığı yok edebileceği uyarısında bulunuyor.

Eylem Planı ve Öneriler

Raporda, “Yapay zeka kontrolden çıkarsa insanları düşman olarak görecek” ifadesi dikkat çekiyor. “Gelişmiş Yapay Zekanın Güvenliğini Artırmak için Eylem Planı” adı verilen raporda, yapay zekanın denetlenmemesi durumunda insanoğlunu tehdit edebilecek düzeyde zararlar yaratabileceği vurgulanıyor.

Tehditler ve Önerilen Çözümler

Raporda, yapay zekanın silahlanmaya ve denetimin kaybedilmesine sebep olabileceği belirtiliyor. Bu risklerle başa çıkmak için federal bir yapay zeka biriminin kurulması ve yazılım-donanım üretimlerinin denetlenmesi öneriliyor.

Uzman Görüşleri

Time dergisinin haberinde, raporun OpenAI, Google, Meta gibi firmalardan uzmanlar ve hükümet çalışanları ile yapılan görüşmeler sonucu hazırlandığı belirtiliyor. Bu uzman görüşleri, yapay zekanın kontrol altında tutulması gerekliliğini vurguluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.