DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Kongresi İsrail Savunma Paketini Onayladı

ABD Kongresi İsrail Savunma Paketini Onayladı

ABONE OL
Nisan 24, 2024 12:14
ABD Kongresi İsrail Savunma Paketini Onayladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Kongresi, İsrail’in Hava Savunma Sistemlerini Güçlendiren Paketi Onayladı

ABD Kongresi, İsrail’in hava savunma sistemlerini güçlendirmeyi amaçlayan savunma paketini onayladı. Bu paket kapsamında Gazze’ye karşı daha fazla ölüm yağdırmayı hedefleyen bütçe, 26 milyar 400 milyon dolar olarak belirlendi. Pakette, İsrail’e hava savunma sistemlerine ek mühimmat ve askeri malzeme, savunma malzemeleri ve İsrail’deki silah deposuna ek malzeme desteği sağlanacak.

Çatışma Bölgelerine İnsani Destek Paketi de Kabul Edildi

ABD Kongresi, tasarıda ayrıca Gazze dahil çatışma bölgelerine 9 milyar dolar insani destek paketini de onayladı. Bu destek paketiyle ABD, soykırıma destek olurken yaşama sadece üçte biri kadar bütçe ayırdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e İnsan Hakları İhlali Raporu

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’deki insan hakları ihlallerine yönelik hazırladığı bir raporu yayımladı. 2023 İnsan Hakları Raporu’nda, Gazze’deki durum için “ağır insani kriz” ifadesinin kullanıldığı ve bölgenin yaşanamaz hale geldiğinin vurgulandığı belirtildi. Raporda, İsrail’in gazetecilerin ölümüne sebep olduğu da yer aldı.

Blinken’dan İsrail ve Hamas Açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, “İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın insan haklarına olan derin endişeleri arttırdığını” belirterek, İsrail’in Gazze’deki operasyonlarını uluslararası hukuka uygun şekilde yapması gerektiğini vurguladı. Blinken, İsrail’in sivil ölümlerine yönelik endişelerini de dile getirdi.

ABD ve İsrail Arasındaki Gelişmeler

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’deki gelişmelerle ilgili endişelerini sürdürürken, Pentagon ise olası kara saldırısı planları konusunda İsrail ile görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.