DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Araştırmacılar Elma Suyu Sıkmanın Yeni Yolunu Keşfetti

Araştırmacılar Elma Suyu Sıkmanın Yeni Yolunu Keşfetti

ABONE OL
Şubat 26, 2024 17:09
Araştırmacılar Elma Suyu Sıkmanın Yeni Yolunu Keşfetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polifenol İçeriği Dört Kat Daha Fazla Korunuyor

Araştırmacılar, elmayı sağlığa faydalarını artırabilecek şekilde sıkmanın yeni bir yolunu keşfetti. Yeni yöntemin polifenol içeriğini dört kat daha fazla koruduğu bulundu. Polifenoller; meyvelerde, kırmızı şarapta ve kakaoda bulunan, kalp ile beyne fayda sağladığı ve hastalıklara karşı koruyabileceği düşünülen antioksidan, doğal bitki bileşikleri olarak biliniyor.

Spiral Filtre Presi Kullanılarak Polifenoller En Üst Düzeye Çıkarılabiliyor

Araştırmacılar, oksijeni çıkaran spiral filtre presi kullanarak bu bileşikleri en üst düzeye çıkarabileceklerini söylüyor. Uzmanlar, oksijenin diğer tüm işlem adımlarından hariç tutulmasıyla besinlerdeki bozulmanın azaldığını belirtiyor.

Flavan-3-Oller Kan Basıncını ve Kolesterolü İyileştirebilir

Geçmiş araştırmalar da, flavan-3-ol adı verilen bir grup polifenolün kan basıncını, kolesterol konsantrasyonunu ve kan şekerini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini öne sürmüştü. Araştırmacı Stefan Dussling, Research International dergisine verdiği demeçte, “Besin kayıpları genellikle, elma suyundaki flavan-3-oller veya C vitamini gibi bazı besin maddelerini hızla bozan oksijenin varlığından kaynaklanıyor.”

“İnsanların sadece bir bardak meyve suyu içerek bu faydalı doğal bileşiklerden daha fazlasını elde etmelerine yardımcı olmak için yeni meyve suyu sıkma yönteminin gelecekte daha yaygın olarak kullanılacağını umuyoruz.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.