DOLAR 32,3777 -0.33%
EURO 34,7182 -0.29%
ALTIN 2.395,77-1,09
BITCOIN 19037950,87%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Artuklu İlçesinde Mahsur Kalmış Kedi Kurtarıldı’

‘Artuklu İlçesinde Mahsur Kalmış Kedi Kurtarıldı’

ABONE OL
Nisan 8, 2024 15:05
‘Artuklu İlçesinde Mahsur Kalmış Kedi Kurtarıldı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayvansever Avukat Kedi İçin Harekete Geçti

Artuklu ilçesinde 3 Yol Caddesi’nde sahibinin olmadığı evde bir haftadan beri kedi sesi duyanlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Olayı duyan hayvanseverlerden avukat Gurbet Bilbay, eve giderek durumu takip etti.

Evin Sahibi İle İletişim Zorluğu

Ev sahibi M.C.’ye ulaşamayan ekipler, bölgeden ayrıldı. Ancak daha sonra tekrar bölgeye gelen ekipler, M.C.’ye ulaşarak kedinin içeride mahsur kaldığını öğrendi. Ev sahibi şehir dışında olduğunu ve evinin kapısının açılmasına izin vermediğini belirtti.

Kurtarma Operasyonu

Avukat Bilbay, Mardin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ve nöbetçi savcılığa haber verdi. 5 saatlik görüşme sonucunda ikna edilen M.C., ailesinden birini eve gönderdi. Kedinin kurtarılması için kapı açıldığında, mahsur kalan kedi kurtarıldı.

Hayvana Eziyetten Şikayet

Kediyi sağlık kontrolü için veterinere götüren Avukat Gurbet Bilbay, M.C. hakkında ‘Hayvana eziyetten’ şikayetçi oldu. Bilbay, “Mardin Barosunu aradım. Hayvan Hakları Komisyonu ile görüşme yaptık. Bize yardımcı oldular. Polisin girme hakkı yok. Kedinin sesleri yankılanıyordu. 7 gündür burada mahsur kalmış” açıklamasında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.