DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2053940-0,94%
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avrupa’da Kuşlardan İnsanlara Bulaşan Virüs Alarm Yarattı

Avrupa’da Kuşlardan İnsanlara Bulaşan Virüs Alarm Yarattı

ABONE OL
Mart 8, 2024 17:08
Avrupa’da Kuşlardan İnsanlara Bulaşan Virüs Alarm Yarattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Ülkelerinde Artan Vaka Sayıları

Chlamydophila Psittaci bakterisinin neden olduğu virüs, Avrupa’da endişe yaratmaya devam ediyor. Kuşlardaki bu bakteriden kaynaklanan virüs, özellikle Avusturya, Danimarka, Almanya, İsveç ve Hollanda’da vakalarda belirgin bir artışa neden oldu. Bu yılın ilk aylarında her bir ülke 15 ila 30 arasında vaka rapor etmiştir. Hollanda’da beş doğrulanmış ölüm yaşanırken, Avusturya’da da ölümler bildirilmiş ancak kesin sayılar verilmemiştir.

Virüsün Bulaşma Yolları ve Semptomları

Chlamydophila Psittaci virüsü, genellikle kuş dışkısı yoluyla insanlara bulaşmaktadır. Virüsün bulaşması solunum yoluyla gerçekleşebilir ve kuşlarla doğrudan temas gerektirmez. Hastalığın belirtileri arasında ateş, titreme, baş ağrısı, kas ağrıları ve kuru öksürük yer alır ve semptomlar bazen bulaşmadan sonraki 14 gün içinde ortaya çıkabilir.

Önlemler ve Tedavi

Dünya Sağlık Örgütü, virüsten korunmak için evcil kuş sahiplerine kafeslerini temiz tutmalarını, kafesleri aşırı kalabalık tutmamalarını ve ellerini sık sık yıkamalarını önermektedir. Virüs doğru şekilde teşhis edildiğinde antibiyotiklerle tedavi edilebilir. DSÖ sözcüsü, “Evcil kuşlardaki hastalığın insanlara bulaşma olasılığının düşük olduğunu” belirtirken, virüsün ulusal veya uluslararası düzeyde insanlar arasında yayılma belirtisi olmadığını vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.