DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20730610,75%
İstanbul
14°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilim İnsanlarına Göre Yağ Genlerine Sahip Kişilerin Daha Fazla Egzersiz Yapması Gerekiyor
  • Haber İtü
  • Sağlık
  • Bilim İnsanlarına Göre Yağ Genlerine Sahip Kişilerin Daha Fazla Egzersiz Yapması Gerekiyor

Bilim İnsanlarına Göre Yağ Genlerine Sahip Kişilerin Daha Fazla Egzersiz Yapması Gerekiyor

ABONE OL
Mart 28, 2024 17:08
Bilim İnsanlarına Göre Yağ Genlerine Sahip Kişilerin Daha Fazla Egzersiz Yapması Gerekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genetik Yatkınlığı Olanlar Daha Fazla Adım Atmalı

ABD’deki Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi’nden araştırmacılar, genetik yatkınlığı olan kişilerin, kilo vermek için genetik yatkınlığı olmayanlara göre daha fazla egzersiz yapmaları gerektiğini belirtiyor. Araştırmacılar, genetik obezite riski yüksek olan kişilerin, kilo kaybı için günlük yaklaşık 15.000 adım atmaları gerektiğini keşfettiler.

Fiziksel Aktivitede Genetik Farklılıklar

Araştırmacılar, genetik yatkınlıkları farklı olan kişiler arasındaki fiziksel aktivitede kesin farklılıklar olduğunu vurguluyor. Orta derecede risk taşıyanlar bile, beslenmelerinde değişiklik yapmasalar bile, düşük risk taşıyanlara göre yüzde 41 daha fazla adım atmaları gerekebiliyor.

Genetik Risk Gruplarına Göre Önerilen Adım Sayıları

Araştırmacılar, genetik riski düşük olanlar için günde 3660 adımın önerildiğini tespit etti. Orta derecede genetik obezite riski taşıyanlar için ise uzmanlar günde yaklaşık 8740 adımı öneriyor. Yüksek derecede risk taşıyanlar için ise 10.000 adımın üzerinde adım atmak öneriliyor.

Genetik Risk Gruplarına Göre Analiz

Araştırmacılar, 3.124 katılımcının genetik bilgilerinden ve dört yıllık verilerden yola çıkarak genetik risk gruplarına göre analizler yaptılar. Önceki obezite verilerini kullanarak katılımcıları genetik risklerine göre üç gruba ayırdılar.

Ölçeğin Üstündeki Adımlar En Fazla Gerektiriyor

Bilim insanları, önerilen adım sayısının kişinin vücut kitle indeksine (BMI) bağlı olarak değişebileceğini ve ölçeğin üstündeki adımların en fazla adım gerektirdiğini belirtiyorlar. Araştırmacılar, değişen genetik yatkınlıkların kişiler arasındaki fiziksel aktivitede önemli farklılıklar yarattığını gösteren bu çalışmanın önemli olduğunu vurguluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.