DOLAR 32,2703 0.08%
EURO 34,7551 -0.11%
ALTIN 2.405,74-0,13
BITCOIN 2055524-1,42%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kripto Varlıklar için Yeni Yasa Tasarısı Yolda

Kripto Varlıklar için Yeni Yasa Tasarısı Yolda

ABONE OL
Mart 2, 2024 14:04
Kripto Varlıklar için Yeni Yasa Tasarısı Yolda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto Varlıkların Tanımlanması ve Denetlenebilirlik Sağlanacak

Kripto varlıkların yeniden tanımlanması ve denetlenebilirlik sağlanması amacıyla yeni bir yasa tasarısı hazırlanıyor. Yasa ile kripto varlıkların ihraç ve dağıtımı, alım satım yapanların uymaları gereken ilkeler belirlenecek. Kripto varlıklar belirli bir şifreleme ve algoritma üzerinden tanımlanacak ve şifrelerinin sahipleri net bir şekilde belirlenecek.

Yatırımları Artırması ve Kara Para Aklamayı Önlemesi Bekleniyor

Uzmanlar, bu adımla birlikte Türkiye’nin blok zincir teknolojisine daha fazla yatırım çekebileceğini belirtiyor. Ayrıca, kripto para piyasasının yasa tasarısının kanunlaşmasıyla kara para aklamanın önüne geçilmesi ve belirli sınırları aşan kazançlardan işlem vergisi alınması planlanıyor. Düzenlemenin yakın zamanda meclise sunulması bekleniyor.

Kripto Varlık Analisti: “Türkiye Önde Gelen Ülkelerden Bir Tanesi Olabilir”

Kripto Varlık Analisti Oytun Es, yasa tasarısının öncelikli olarak borsa şartlarını düzenlemeyi hedeflediğini belirtiyor. Ayrıca, kripto varlıkların saklanmasıyla ilgili yeni şartların da geleceğini vurguluyor. Türkiye’nin doğru adımlar atması halinde kripto para ekosistemi ve blockchain teknolojisi alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olabileceğini ifade ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.