DOLAR 32,3800 -0.18%
EURO 34,7456 -0.02%
ALTIN 2.433,16-0,21
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu’nun Otopsi Kaydını İstedi
  • Haber İtü
  • Gündem
  • Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu’nun Otopsi Kaydını İstedi

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu’nun Otopsi Kaydını İstedi

ABONE OL
Mart 12, 2024 15:05
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu’nun Otopsi Kaydını İstedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başsavcılıktan Yeni Karar: Otopsi Görüntüleri İncelenecek

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul’da 15 yıl önce Münevver Karabulut’u öldürdüğü gerekçesiyle 24 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun otopsi kaydını istedi.

Adli Tıp Kurumu’ndan Görüntü Talebi

Başsavcılık, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığından, Garipoğlu’nun otopsi işlemi sırasında çekilen fotoğraflar ve video kayıtlarının gönderilmesini talep etti. Otopsi görüntülerini inceleyecek bilirkişi heyeti, Garipoğlu’nun mezarının açılıp açılmayacağına karar verecek.

Olayın Geçmişi

Münevver Karabulut’un 2009’da Bahçeşehir’deki bir villada öldürülmesinin ardından cesedi Etiler’de bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Cem Garipoğlu, Karabulut’un öldürülmesiyle ilgili olarak 24 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve cezaevinde intihar etmişti.

Yapılan otopsi sonucunda Garipoğlu’nun toprağa verilirken aileden alınan DNA örnekleri ile uyuştuğu tespit edilmişti. Ancak yıllardır Garipoğlu’nun kimliği konusunda iddialar ve mezarının açılması talepleri gündemde yer almaktaydı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.