DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20663170,71%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Dünya’ya Dönüş Yolculuğuna Hazırlanıyor
  • Haber İtü
  • Teknoloji
  • Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Dünya’ya Dönüş Yolculuğuna Hazırlanıyor

Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Dünya’ya Dönüş Yolculuğuna Hazırlanıyor

ABONE OL
Şubat 7, 2024 19:10
Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Dünya’ya Dönüş Yolculuğuna Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ax-3 Mürettebatı Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Ayrılıyor

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın Dünya’ya dönüş yolculuğu için hazırlıklar başladı. Gezeravcı’nın da aralarında bulunduğu Ax-3 mürettebatı, bugün TSİ 17.20’de Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılması bekleniyor. Yolculuk süresince mürettebatı taşıyan Dragon kapsülü, birden fazla yörünge alçaltma manevrası gerçekleştirerek yaklaşık 48 saat sonra Florida kıyısı açıklarında Dünya’ya ulaşacak.

Gezeravcı ISS’te 13 Bilimsel Deney Gerçekleştirdi

Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Ax-3 mürettebatını Space X firmasına ait Crew Dragon uzay aracıyla ISS’e taşıyan SpaceX Falcon 9 roketi, 19 Ocak TSİ 00.49’da NASA’nın Florida’da bulunan Kennedy Uzay Merkezi’ndeki fırlatma kompleksi 39A’dan fırlatıldı. Gezeravcı, ISS’ye 20 Ocak’ta ulaştı ve burada 7 astronotun bulunduğu ekipte yer aldı. ISS’te geçirdiği süre boyunca Gezeravcı, 13 bilimsel deney gerçekleştirdi.

Dönüş Yolculuğu İki Kez Ertelendi

Dönüş için planlanan ilk tarih 3 Şubat olarak belirlenirken, hava koşullarının elverişli olmaması nedeniyle ekibin ISS’ten ayrılması 3 kez ertelendi. Ancak şimdi, Dragon kapsülünün ayrılışına hazırlık yapılıyor ve dönüş yolculuğu başlamak üzere.

Dragon kapsülünün ISS’den ayrılışını Axiom Space canlı olarak yayınlıyor. Yayını, Anadolu Ajansı (AA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) sosyal medya hesaplarından simultane çeviri eşliğinde canlı olarak izleyebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ