DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2056922-0,65%
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

14 Mart Tıp Bayramı Kutlamalarında Bakan Koca’dan Önemli Açıklamalar
  • Haber İtü
  • Sağlık
  • 14 Mart Tıp Bayramı Kutlamalarında Bakan Koca’dan Önemli Açıklamalar

14 Mart Tıp Bayramı Kutlamalarında Bakan Koca’dan Önemli Açıklamalar

ABONE OL
Mart 18, 2024 17:09
14 Mart Tıp Bayramı Kutlamalarında Bakan Koca’dan Önemli Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Koca, Tıp Bayramı’nda Hekimlerin Önemine Vurgu Yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hekimlere verdiği destekten bahsederek, hekimliğin vatanseverlik ve modernlikle özdeşleştiğini belirtti.

Hekimlik Mesleğinin Değerini Vurguladı

Bakan Koca, hekimlerin toplum için ne kadar değerli olduğunu vurgulayarak, hastaya şifa veren hekimlerin devlet için gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Devletin hekimlere verdiği değeri önemsediğini dile getirdi.

Sağlık Sektöründeki Pozitif Gelişmelere Dikkat Çekti

Bakan Koca, sağlık sektöründeki iyileştirmeleri anlatarak, malpraktis davalarına karşı alınan önlemlerden, hekimlerin özlük haklarına yapılan iyileştirmelere kadar birçok konuda gelişmeler yaşandığını belirtti. Ayrıca, uzman hekim sayısının arttırılması ve yan dal uzmanlıklarının desteklenmesi konusunda yapılan düzenlemelerin sektöre büyük katkı sağladığını vurguladı.

Gelecek İçin Reformların Sinyalini Verdi

Bakan Koca, sağlık eğitiminde yapılacak reformlara da değinerek, hekimlerin ve sağlık sektörünün geleceği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirlediği vizyon doğrultusunda hareket edeceklerini belirtti. Gelecek yıllarda sektörde yapılacak iyileştirmelerle Tıp Bayramı’nın daha da anlamlı ve güzel olacağını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.