DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Bölgede

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Bölgede

ABONE OL
Mart 4, 2024 12:04
ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Bölgede
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CENTCOM Komutanı Michael Erik Kurilla, Bölgede Temaslarda Bulundu

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), bugün yaptığı yazılı açıklamada, CENTCOM Komutanı Michael Erik Kurilla’nın bölgede bazı temaslarda bulunduğunu duyurdu. Açıklamaya göre, Kurilla’nın omurgasını terör örgütleri PKK/PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ni ziyaret ettiği ve incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Kurilla, Türkiye’nin İtirazlarına Rağmen SDG Yetkilileriyle Görüştü

Açıklamada, Türkiye’nin itirazlarına rağmen ABD’nin desteğini kesmediği Suriye Demokratik Güçleri ile görüşen ve SDG’nin üslerini ziyaret eden Kurilla’nın ziyareti hakkında detaylar paylaşıldı. CENTCOM Komutanı Orgeneral Kurilla, güvenlik ve insani durumu yerinde incelemek amacıyla 26 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında Mısır, Ürdün, Suriye ve İsrail’i ziyaret etti.

Kurilla: “Görevlilerimizin Profesyonelliğine ve İlişkilerimizin Gücüne Güveniyoruz”

Kurilla’nın SDG’nin yetkilileri ile yaptığı görüşme hakkında detaylı bilgi verilmezken, Kurilla ise şunları söyledi: “Bu, CENTCOM bölgesine 27. seyahatimdi ve bu gezilerin her biri, güvenlik zorlukları ve fırsatlarının yanı sıra telefonla veya video telekonferans yoluyla elde edilemeyen benzersiz bakış açıları hakkında daha derin bir anlayış kazanmamı sağladı. CENTCOM bölgesinde zor zamanlar yaşıyoruz ve bu zorlukları aşmak için görevlilerimizin profesyonelliğine, bağlılığına ve yetkinliğine ve ortaklarımızla olan ilişkilerimizin gücüne güveniyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.