DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  • Haber İtü
  • Dünya
  • ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor

ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor

ABONE OL
Nisan 25, 2024 12:13
ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Columbia Üniversitesi’nde Başlayan Protestolar Diğer Üniversitelere de Sıçradı

ABD’de Columbia Üniversitesi’nde başlayan İsrail karşıtı protestolar, hızla diğer üniversitelere de yayıldı. Polis, İsrail’i protesto eden öğrencilere müdahale ederek çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı.

New York Post İsrail Karşıtı Öğrencileri Hedef Aldı

New York Post, bugünkü yayınında İsrail’i protesto eden üniversite öğrencilerini hedef aldı. Haberde “Columbia beyaz bayrak sallıyor. Profesörler protestolara katılırken, terör yanlısı öğrencilere müdahale ediliyor” ifadeleri kullanıldı. Columbia Üniversitesi Rektörü Minouche Shafik de eleştirildi.

Netanyahu Gösterilerden Endişeli

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD’deki üniversitelerde Filistin yanlısı gösterilerin hızla yayılmasından endişe duyuyor. Netanyahu, öğrencilerin Gazze’deki durumla ilgili gösterilerinin “antisemitik” olduğunu iddia ederek ABD yetkililerine daha fazla müdahale çağrısında bulundu.

ABD Üniversitelerinde Filistin Protestoları

Columbia Üniversitesi’nde Filistin yanlısı öğrenciler, okulun Filistin işgali ve Gazze’deki durumu destekleyen şirketlere yatırım yapmasını protesto etmek amacıyla kampüsünde oturma eylemi başlatmıştı. Bu protestolar, New York Üniversitesi, Yale, MIT, Tufts Üniversitesi, The New School ve Kuzey Carolina Üniversitesi gibi diğer önde gelen ABD üniversitelerine de yayılmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ