DOLAR 32,3881 -0.3%
EURO 34,7488 -0.2%
ALTIN 2.399,39-0,95
BITCOIN 18728971,20%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Amerika Birleşik Devletleri’nde Başörtüsü Skandalı

Amerika Birleşik Devletleri’nde Başörtüsü Skandalı

ABONE OL
Nisan 6, 2024 12:05
Amerika Birleşik Devletleri’nde Başörtüsü Skandalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

New York Belediyesi Başörtüsü İçin Tazminat Ödeyecek

Amerika Birleşik Devletleri’nde New York belediyesi, kadınların sabıka kaydı fotoğrafı çekimi sırasında başörtülerini çıkarmaya zorladığı için 17,5 milyon dolarlık tazminat ödemeyi kabul etti. Bu olay, Müslüman-Amerikalı kadınlar Jamilla Clark ve Arwa Aziz’in başlattığı dava sonucunda gerçekleşti.

17,5 Milyon Dolarlık Tazminat Ödenecek

Euronews’in haberine göre Manhattan federal mahkemesinde açılan davada ABD Bölge Yargıcı Analisa Torres’un onayıyla New York belediyesi, yaklaşık 13,1 milyon dolarlık tazminat ödemesi yapacak. Bu miktar, yasal ücretler ve masraflar düşüldükten sonra belirlendi.

Duygusal ve Hukuksal Sonuçlar

Jamilla Clark ve Arwa Aziz, polisin kendilerini başörtülerini çıkarmaya zorladığı durumların hem duygusal hem hukuksal sonuçlarıyla karşılaşarak 2018 yılında dava sürecini başlattı. Clark, yaşadığı durumu avukatları aracılığıyla “Beni başörtümü çıkarmaya zorladıklarında kendimi çıplak gibi hissettim. Kendimi ne kadar teşhir edilmiş ve ihlal edilmiş hissettiğimi kelimelerle ifade edemem.” sözleriyle anlattı.

Yeni Politika ve Reform

New York polis departmanı, dava sürecinin ardından 2020 yılında aldığı kararla artık sabıka fotoğrafları sırasında yüzleri görülebildiği sürece erkek ve kadınların başlarını örtmelerine izin verdi. Bu karar, Yahudilerin peruk ve kipaları ile Sihlerin türbanlarını da kapsayacak şekilde tüm dini başlıkları içeriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.