DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Araştırma: Demans Riski Taşıyan Yetişkinlerde Navigasyon Sorunu Tespit Edildi
  • Haber İtü
  • Sağlık
  • Araştırma: Demans Riski Taşıyan Yetişkinlerde Navigasyon Sorunu Tespit Edildi

Araştırma: Demans Riski Taşıyan Yetişkinlerde Navigasyon Sorunu Tespit Edildi

ABONE OL
Mart 2, 2024 13:29
Araştırma: Demans Riski Taşıyan Yetişkinlerde Navigasyon Sorunu Tespit Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

25 Yıl Öncesine Kadar Bilinmeyen Demans Risk Faktörleri

Araştırmacılar, genetik veya yaşam tarzı faktörlerinin mekansal navigasyonu azalttığı için demans riski taşıyan yetişkinler olduğunu tespit etti.

Alzheimer ve Demans Riski İlişkisi

Alzheimer Derneği Dergisi’nde yayınlanan çalışma, 43 ila 66 yaşları arasındaki 100 risk altındaki bireyin biliş ve yön becerilerini test etti. Risk altındaki kişilerin navigasyon görevinde sorun yaşadığı belirlendi. grandbetting

Erken Teşhis Önemi

Erken teşhisin Alzheimer hastalığını daha iyi anlamaya yardımcı olabileceği belirtiliyor. University College London’dan Dr. Coco Newton, yön bulma sorunlarının erken teşhis için önemli bir sinyal olabileceğini vurguladı.

Dr. Newton, bu bulguların doğru tanıya erişimi kolaylaştırabilecek bir klinik karar destek aracının geliştirilmesine yardımcı olabileceğini belirtti.

Demansın Erken Belirtileri ve Tedavi

Alzheimer grandbetting giriş Derneği’nden Dr. Richard Oakley, demansın erken belirtilerinin hafif olduğunu ancak yön bulma sorunlarının Alzheimer hastalığının ilk değişiklikleri arasında yer aldığını söyledi.

Dr. Oakley, araştırmanın hastalığa özgü değişiklikleri erken tespit ederek demansla yaşayan insanlara nasıl yardımcı olabileceğini görmek heyecan verici olacağını belirtti.

Risk Faktörleri ve Önlemler

Alzheimer için risk faktörleri grandbetting twitter arasında hatalı gen, aile öyküsü ve düşük fiziksel aktivite yer alıyor. Erken teşhis ve doğru tedavi, demans hastalarının yaşam kalitesini artırabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.