DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050185-0,80%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer: Emeklilerin Bayram İkramiyesi 15 Bin Lira Olmalı
  • Haber İtü
  • Ekonomi
  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer: Emeklilerin Bayram İkramiyesi 15 Bin Lira Olmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer: Emeklilerin Bayram İkramiyesi 15 Bin Lira Olmalı

ABONE OL
Şubat 7, 2024 14:07
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer: Emeklilerin Bayram İkramiyesi 15 Bin Lira Olmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekliler Yoksullukla Karşı Karşıya

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, milyonlarca emeklinin yoksullukla ve açlıkla mücadele ettiğini belirterek, emeklilerin bayram ikramiyesinin 15 bin lira olması gerektiğini söyledi.

Emeklilerin Hakkı Olmalı

Taşcıer, yazılı açıklamasında, emeklilere verilen tutarın bir lütuf değil, yaşamlarını insanca sürdürebilmeleri için zaten verilmesi gereken bir hak olduğunu vurguladı. Geçinemediklerini ve bir çoğunun ya iş aradığını ya da çalıştığını belirten Taşcıer, enflasyonun emeklilerin aylıklarını erittiğini söyledi.

Emeklilere Hakkaniyetli Bir Karar Bekliyoruz

Taşcıer, hakkaniyetli ve emekliyi rahatlatacak bir karar alınmadığını belirterek, daha önce de emeklilere ödenecek bayram ikramiyesinin 15 bin lira olması gerektiğini dile getirdiklerini ve bu söylemlerine devam edeceklerini ifade etti. “Bu tutar emekliye bir lütuf değil, yaşamını insanca sürdürebilmesi için zaten verilmesi gereken hakkıdır” diyen Taşcıer, enflasyonun yükseldiği bir ortamda üç beş bin liralık ödemelerin emeklileri sefalete terk etmek anlamına geldiğini belirtti.

On milyonlar etin tadını unutmuş durumdayken artık yumurta bile alamayan emeklilerin durumunun korkunç bir açlık krizine dönüşebileceği uyarısında bulunan Taşcıer, emeklilere daha adil bir şekilde yaklaşılması gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.