DOLAR 32,3723 -0.35%
EURO 34,8209 -0.14%
ALTIN 2.409,55-0,53
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, NATO Genel Sekreterliği İçin Önde Gelen Aday Olabilir
  • Haber İtü
  • Dünya
  • Estonya Başbakanı Kaja Kallas, NATO Genel Sekreterliği İçin Önde Gelen Aday Olabilir

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, NATO Genel Sekreterliği İçin Önde Gelen Aday Olabilir

ABONE OL
Nisan 2, 2024 12:04
Estonya Başbakanı Kaja Kallas, NATO Genel Sekreterliği İçin Önde Gelen Aday Olabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Estonya Başbakanı Kaja Kallas’ın, ABD, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya’nın desteğiyle NATO’nun yeni Genel Sekreteri olma yolunda en önemli aday olduğu iddia edildi. Kallas’ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in halefi olma konusunda ciddi destek aldığı belirtiliyor.

Kallas, Uluslararası Basında Dikkat Çekiyor

Estonian World adlı çevrim içi dergi, Kallas’ın Ukrayna’ya verdiği güçlü destek ve Rusya’ya dair analitik açıklamalarıyla uluslararası basında dikkat çektiğini ve NATO’nun bir sonraki lideri olabileceğini aktardı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin ise savunma harcamalarındaki zayıf sicili nedeniyle favori aday olmaktan çıktığı belirtiliyor.

Kallas, NATO Genel Sekreterliği İçin İlgilendiğini Belirtti

Estonya Kamu Yayıncılığı ERR’de yapılan haberde, Kallas’ın ABD ziyaretinde NATO Genel Sekreterliği için ilgilenip ilgilenmeyeceği sorulduğunda “evet” yanıtını verdiği vurgulandı. Stoltenberg’in görev süresinin sona ermesinin ardından Kallas’ın NATO’nun genel sekreteri olabileceği konuşuluyor.

Kallas, Rusya’ya Sert Eleştiriler Yönelten Güçlü Bir Lider

46 yaşındaki avukat Kallas, Ukrayna’nın en güçlü destekçilerinden biri olarak biliniyor ve Rusya’ya karşı sert eleştiriler getiriyor. Aynı zamanda Estonya, Letonya ve Litvanya gibi Rusya’ya sınırı olan Baltık ülkeleri için daha kapsamlı bir savunma planı sunulması konusunda NATO’ya baskı yapıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.