DOLAR 32,3618 -0.37%
EURO 34,6992 -0.34%
ALTIN 2.382,58-1,64
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ve ABD’yi Sert Sözlerle Eleştirdi
  • Haber İtü
  • Dünya
  • İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ve ABD’yi Sert Sözlerle Eleştirdi

İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ve ABD’yi Sert Sözlerle Eleştirdi

ABONE OL
Nisan 10, 2024 12:03
İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ve ABD’yi Sert Sözlerle Eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ayetullah Ali Hamaney’den Sert Açıklamalar

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in Şam’daki İran konsolosluğuna yapılan saldırıyı kınayarak, ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olarak nitelendirdi. Hamaney, İsrail’i sert bir dille eleştirerek, “Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Gazze Saldırılarına Tepki

Hamaney, İsrail’in Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği saldırıları da sert bir şekilde eleştirerek, Batılı hükümetleri Gazze’deki saldırılara destek vermekle suçladı. İnsan hakları ihlallerine dikkat çeken Hamaney, yaşlıların, ailelerin, çocukların ve kadınların öldürüldüğü saldırılara karşı sessiz kalanları eleştirdi.

İsrail’in Şam’daki Konsolosluğuna Saldırı

İsrail’in 1 Nisan’da Şam’daki İran konsolosluğuna düzenlediği hava saldırısına da değinen Hamaney, konsoloslukların o ülkenin toprağı olduğunu hatırlatarak, saldırının uluslararası geleneklere aykırı olduğunu belirtti. İran lideri, İsrail’in bu saldırısının cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ve ABD’yi sert sözlerle eleştirirken, İran’ın uluslararası ilişkilerdeki tutumunu da net bir şekilde ortaya koydu. İran’ın İsrail’e ve ABD’ye karşı aldığı sert tavır, bölgedeki gerginliği artırabilecek potansiyele sahip.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.