DOLAR 32,2156 0.03%
EURO 35,0737 0.16%
ALTIN 2.525,971,03
BITCOIN 2155234-0,57%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul’da Okul Müdürü Cinayeti Eğitimcileri Protesto Ettiriyor
  • Haber İtü
  • Eğitim
  • İstanbul’da Okul Müdürü Cinayeti Eğitimcileri Protesto Ettiriyor

İstanbul’da Okul Müdürü Cinayeti Eğitimcileri Protesto Ettiriyor

ABONE OL
Mayıs 9, 2024 13:11
İstanbul’da Okul Müdürü Cinayeti Eğitimcileri Protesto Ettiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğretmenler Eylemde: Okullar Yarın Tatil Mi?

İstanbul’da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan’ın öldürülmesi üzerine Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, yarın derslere girmeme eylemi kararı aldı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı da 10 Mayıs Cuma günü okullarda iş bırakma eylemi yapılacağını duyurdu.

Neler Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın henüz resmi bir açıklama yapmamasına rağmen, 10 Mayıs Cuma günü okulların tatil edilmesi beklenmiyor. Öğretmenlerin çoğunluğunun derslere girmeme eylemine katılması öngörülüyor. Ancak bazı öğretmenlerin okullarda kalıp eğitim ve idareyi devam ettirmesi bekleniyor.

Protesto Nedeni Ne?

İstanbul Eyüpsultan’da okul müdürü İbrahim Oktugan’ın öldürülmesiyle ilgili Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, eylemde siyah kokart veya kurdele takarak cinayeti protesto edecek. Olay, okuldan atılan bir öğrenci tarafından gerçekleştirilmişti.

Sendikaların Açıklamaları

Türk Eğitim-Sen’in yaptığı açıklamada, 9 Mayıs Perşembe günü ilk derse girilmeyeceği ve siyah kokart/kurdele takılacağı belirtildi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı ise 10 Mayıs Cuma günü iş bırakma eylemi yapılacağını duyurdu. Sendikalar, kamu görevlilerine yönelik şiddeti protesto ediyor ve gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.