DOLAR 32,2252 -0.07%
EURO 34,6532 -0.09%
ALTIN 2.394,640,07
BITCOIN 1971103-1,82%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MEB Tarafından Yayınlanan Yeni Matematik Müfredatı Taslağı Detayları
  • Haber İtü
  • Eğitim
  • MEB Tarafından Yayınlanan Yeni Matematik Müfredatı Taslağı Detayları

MEB Tarafından Yayınlanan Yeni Matematik Müfredatı Taslağı Detayları

ABONE OL
Nisan 27, 2024 13:11
MEB Tarafından Yayınlanan Yeni Matematik Müfredatı Taslağı Detayları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlkokul

Matematik dersinde ilkokulda yapılan değişiklikler, öğrencilerin geometrik düşünce düzeylerini görsel düzeyde geliştirmeyi hedefliyor. Parça-bütün ilişkisi vurgulanarak farklı nesne modelleriyle geometrinin kavratılması amaçlanıyor. İlkokul düzeyinde kesirler, zaman, sıvı ölçme gibi konuların öğretimi sadeleştirilmiş ve yeniden yapılandırılmış.

Ortaokul

Ortaokul düzeyinde matematik müfredatında, işlemsel yönü zorlayıcı içerikler ön plana çıkarılarak, disiplinler arası ilişkiler destekleniyor. Öğrencilere veri bilimi ve algoritmik düşünme becerileri kazandırmak amacıyla istatistik ve olasılık konularına daha fazla ağırlık veriliyor.

Lise

Lise seviyesinde matematik dersinde, integral kavramının sınırlı olduğu ve işlem odaklı sunumlarından uzaklaşarak, limit ve türev konularına daha fazla yer veriliyor. Geometride araç ve teknoloji kullanımı vurgulanırken, problem çözme becerileri ön planda tutuluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.