DOLAR 32,2752 -0.02%
EURO 34,8678 0.1%
ALTIN 2.433,130,36
BITCOIN %
İstanbul
13°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Yeni Müfredat Taslağı Kamuoyunun Görüşüne Açıldı
  • Haber İtü
  • Eğitim
  • “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Yeni Müfredat Taslağı Kamuoyunun Görüşüne Açıldı

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Yeni Müfredat Taslağı Kamuoyunun Görüşüne Açıldı

ABONE OL
Nisan 28, 2024 13:11
“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Yeni Müfredat Taslağı Kamuoyunun Görüşüne Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı, Yeni Müfredat Taslağını Kamuoyuna Sundu

Milli Eğitim Bakanlığı, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adını taşıyan yeni müfredat taslağını “gorusoneri.meb.gov.tr” adresinden kamuoyunun görüşüne açtı. Yeni müfredat, uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak dikkat çekiyor.

Model, 10 Yıllık Çalışmanın Ürünü

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” için yürütülen 10 yıllık çalışma sürecinde akademisyenler, öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla toplamda 20 çalıştay düzenlendi. Yüzlerce toplantı ve görüşme sonucunda yeni müfredat taslağı hazırlandı.

Öğretmen ve Akademisyenlerin Katkısı

Yeni müfredatın hazırlanmasında 1000’den fazla öğretmen ve akademisyenle toplantılar düzenlendi. 260 akademisyen ve 700’ün üzerinde öğretmen sürekli olarak katılım sağladı. Buna ek olarak, 1000’in üzerinde eğitim paydaşı da görüşlerine başvuruldu.

Yeni Müfredatta Öne Çıkan Değişiklikler

Yeni müfredatta beceri odaklı, sadeleştirilmiş içerikte öğrencilerin derinlemesine öğrenmesine imkan sağlayacak yaklaşımlar benimsendi. Ayrıca, Türkçe derslerinde 4 dil becerisine odaklanılarak köklü değişiklikler yapıldı.

Becerilere Dayalı Eğitim Anlayışı

Yeni müfredatta öğrencilerin becerilerini geliştirmesi ve öğrenmeyi aktif olarak yaşaması ön planda tutuluyor. Eğitim sürecinde öğrencilerin çok yönlü gelişimleri ve değerlerine önem verilerek bir bütüncül eğitim modeli oluşturuldu.

Öğrenci Profili ve Değerler

Yeni müfredatta öğrencilerin yetkin ve erdemli insanlar olarak yetişmeleri hedefleniyor. “Erdem-değer-eylem Modeli” ile değerlerin eğitim sürecinde önemli bir yer tutması amaçlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.