DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045438-1,43%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TOBB, Zarar Ettiği Gerekçesiyle Hastanesini Satışa Çıkardı

TOBB, Zarar Ettiği Gerekçesiyle Hastanesini Satışa Çıkardı

ABONE OL
Mart 12, 2024 17:09
TOBB, Zarar Ettiği Gerekçesiyle Hastanesini Satışa Çıkardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TOBB’un 100 Yataklı Hastanesi Satılıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2010 yılından bu yana işlettiği 100 yataklı hastanesini zarar ettiği gerekçesiyle satışa çıkardı. Hastane, doğrudan satış ya da işletme hakkının devri yöntemlerinden biri uygulanarak elden çıkarılacak.

Medipol Hastanesi’nin Teklifiyle Başlayan Süreç

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sahibi olduğu Medipol Hastanesi’nden gelen teklifle hareketlenen süreçte, TOBB yönetimi normalde hastaneyi satmayı düşünmemiş olsa da Medipol’ün teklifi üzerine görüşmelere başladı. Medipol, TOBB’a zarardan kurtulmaları için hastaneyi devretmeleri halinde kar payı teklif etti.

Diğer Talipliler de Ortaya Çıktı

TOBB’un hastaneyi devredeceği bilgisi kısa sürede diğer özel hastaneler arasında yayıldı. İlk ciddi teklif ise A101 ve English Home gibi sektörlerde faaliyet gösteren Aydın Grup’a ait Memorial Hastanesi ve Güven Hastanesi ile LÖSEV’den geldi. Hastaneye diğer taliplilerin de olduğu belirtiliyor.

TOBB Üniversitesi İçin Önemli Rol

TOBB, 2010 yılında satın aldığı hastane için 2012 yılında Tıp Fakültesi kurarak üniversite bünyesine dahil etmişti. YÖK’ün tıp fakülteleri için 200 yataklı hastane zorunluluğu ise TOBB’un hastanesini diğer üniversite hastanelerinin ilgisini çekecek bir hale getirdi. TOBB’un hastaneyi sadece işletme hakkını devredebileceği ve tıp fakültesine bağlı olarak kullanmaya devam edeceği ifade ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.