DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UNDP Genel Müdürü Steiner’den İstanbul Ziyareti ve Değerlendirmeleri
  • Haber İtü
  • Dünya
  • UNDP Genel Müdürü Steiner’den İstanbul Ziyareti ve Değerlendirmeleri

UNDP Genel Müdürü Steiner’den İstanbul Ziyareti ve Değerlendirmeleri

ABONE OL
Mart 22, 2024 12:04
UNDP Genel Müdürü Steiner’den İstanbul Ziyareti ve Değerlendirmeleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Steiner: “UNDP İstanbul’da Önemli Bir Bölgesel Merkeze Sahip”

UNDP Genel Müdürü Steiner, İstanbul’a yapmış olduğu ziyaret kapsamında, Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki çalışmalarını destekleyen “büyük bir bölgesel merkez” kurulduğunu belirtti. Steiner, Türkiye’deki temaslarında bölgedeki gelişmeleri değerlendirerek zor bir dönemden geçildiğini vurguladı.

Steiner: “İnsani Gelişme Raporu ve COVID-19 Sonrası Toparlanma”

UNDP’nin İnsani Gelişme Raporuna değinen Steiner, raporda İnsani Gelişme Endeksi’nin COVID-19 salgınından sonra toparlandığını ancak düşük gelirli ülkelerin halen sıkıntı çektiğini belirtti. Steiner, bu ülkelerin ekonomik olarak toparlanamadığını ve borç ödemekte zorlandıklarını dile getirdi.

Steiner: “Türkiye’nin Yanında Olduk”

Steiner, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Türkiye’ye desteklerini sürdürdüklerini ve depremzedelere yardım programları hayata geçirdiklerini ifade etti. Ayrıca, kültürel mirasın korunmasının da önemine değindi.

Steiner: “Gazze’de Acil Durum”

Gazze’deki durumu da değerlendiren Steiner, bölgedeki kıtlık koşullarının endişe verici boyutlara ulaştığını belirterek çocukların ve insanların açlıktan öldüğünü vurguladı. Gazze’deki altyapının tahrip olduğunu ve insani yardıma ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Steiner: “Gerçekten Gidecek Hiçbir Yer Kalmadı”

UNDP’nin Gazze’deki çalışmaları sırasında yaşanan zorluklara da değinen Steiner, bölgedeki insanların yaşadığı sefaletin büyük olduğunu ve çözüm için acil insani yardıma ihtiyaç olduğunu belirtti. Gazze’deki yaşam koşullarının ciddi bir şekilde tehlikede olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.