DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zenginler 2024’te Şirketlerinden Milyonlarca Dolarlık Hisse Satıyor
  • Haber İtü
  • Ekonomi
  • Zenginler 2024’te Şirketlerinden Milyonlarca Dolarlık Hisse Satıyor

Zenginler 2024’te Şirketlerinden Milyonlarca Dolarlık Hisse Satıyor

ABONE OL
Mart 24, 2024 14:05
Zenginler 2024’te Şirketlerinden Milyonlarca Dolarlık Hisse Satıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zenginlerin Şirket Hisse Senedi Satışları Artıyor

Zenginler arasında Jeff Bezos ve Mark Zuckerberg’in de bulunduğu birçok zengin, 2024 yılının ilk aylarında şirketlerinden milyonlarca dolarlık hisse senedi satışı gerçekleştirmeye başladı. Veri analiz şirketi Verity’e göre, piyasalar rekor seviyelere ulaşırken, içeriden yapılan satışların alımlara oranı 2021’in ilk çeyreğinden bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Zenginler Vergi Ödememek İçin Satış Yapıyor

Hisse senetlerinde yaşanan ralli nedeniyle oluşan sermaye kazançlarının vergiye tabi olmaması, zenginlerin satış yapmayı tercih etmelerine sebep oluyor. Özellikle teknoloji sektöründeki yöneticiler, şirket hisselerinin tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmasıyla büyük satışlar gerçekleştiriyor.

Öne Çıkan Bazı Hisse Satışları

Jeff Bezos: Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, şubat ayında 8,5 milyar dolar değerinde 50 milyon hisse sattı.

Mark Zuckerberg: Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, şubat ayında hisse senetlerinin rekor seviyelere ulaşmasıyla 291 bin hisseyi 135 milyon dolara sattı.

Frank Slootman: Snowflake CEO’su Frank Slootman, emeklilik kararını açıklamadan önce şubat ayında 69,2 milyon dolarlık hisse sattı.

Peter Thiel: Palantir’in kurucu ortağı Peter Thiel, bu ay 175 milyon dolarlık hisse satarak Şubat 2021’den bu yana en büyük satışını gerçekleştirdi.

Uzmanların Görüşleri

Elson: Delaware Üniversitesi’nden Elson’a göre, üst düzey yöneticilerin büyük miktarda hisse satması olumsuz bir işarettir ve varlıklarını dağıtmak için daha iyi fırsatlar aradıklarını gösterebilir.

Ben Silverman: Verity’nin araştırma başkan yardımcısı Ben Silverman, şirket içi hisse satışlarının yatırımcılar için olumsuz bir veri noktası olduğunu belirtti ve özellikle teknoloji sektöründe bu tür satışların endişe verici olduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.