DOLAR 32,4345 -0.05%
EURO 34,8765 0.27%
ALTIN 2.437,05-0,05
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABİDE Araştırması: Öğrenci Akademik Becerilerinin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi
  • Haber İtü
  • Eğitim
  • ABİDE Araştırması: Öğrenci Akademik Becerilerinin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi

ABİDE Araştırması: Öğrenci Akademik Becerilerinin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi

ABONE OL
Nisan 12, 2024 13:03
ABİDE Araştırması: Öğrenci Akademik Becerilerinin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABİDE Araştırması ve Amaçları

ABİDE araştırması, öğrencilerin okullarda edindiği bilgi ve becerileri değerlendirerek eğitim sistemine geri bildirim verme amacıyla yapılıyor. İlk defa 2016 yılında uygulanan bu araştırma, 4, 8 ve 10. sınıf öğrencileri üzerinde gerçekleştiriliyor. Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında yapılan araştırmada, öğrencilerin üst düzey düşünme becerileri de değerlendiriliyor.

ABİDE 2024 Uygulaması

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ABİDE 2024 araştırması, 2 bin 326 okul ve 230 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Öğrencilerin açık uçlu sorulara verdikleri cevaplar, öğretmenler tarafından puanlanacak ve sonuçlar 81 il için raporlanacak. Bu sayede hem ülke genelinde hem de her il için özel raporlar oluşturulacak.

ABİDE Araştırmasının Önemi

ABİDE araştırması, öğrencilerin sahip olduğu bilgi ve becerilere yönelik önemli bulgular sunmayı hedefliyor. Bu sonuçlar, eğitim sistemindeki politikaların etkileri hakkında bilgi vererek gelecek dönemler için eğitim politikalarının belirlenmesine yardımcı oluyor. Ayrıca araştırma, 12. Kalkınma Planı’nda yer alan hedefler doğrultusunda yapılan uzun vadeli planlamaları destekliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.