DOLAR 32,4140 -0.12%
EURO 34,8326 0.18%
ALTIN 2.439,470,04
BITCOIN 2039693-1,55%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YÖK Başkanı Türk Yükseköğretim Sistemini Küresel Düzeyde Güçlendiriyor
  • Haber İtü
  • Eğitim
  • YÖK Başkanı Türk Yükseköğretim Sistemini Küresel Düzeyde Güçlendiriyor

YÖK Başkanı Türk Yükseköğretim Sistemini Küresel Düzeyde Güçlendiriyor

ABONE OL
Nisan 11, 2024 13:04
YÖK Başkanı Türk Yükseköğretim Sistemini Küresel Düzeyde Güçlendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın Açıklamaları

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türk yükseköğretim sistemini küresel ölçekte daha saygın bir konuma getirmek için geniş kapsamlı bir vizyon doğrultusunda çalıştıklarını belirtti. Özvar, yükseköğretim sistemini kalite odaklı, rekabetçi, yenilikçi ve istihdam odaklı hale getirmeye odaklandıklarını vurguladı.

Bilim Diplomasisine Önem Veriyoruz

Özvar, YÖK olarak Türkiye’yi bölgesel ve küresel anlamda önemli bir aktör olarak gördüklerini ve bilim diplomasisine büyük önem verdiklerini ifade etti. Uluslararası ilişkileri ve işbirliklerini geliştirmek için çaba harcadıklarını ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Türkiye Maarif Vakfıyla güçlerini birleştirdiklerini söyledi.

Üniversiteleri Dünya Sıralamalarında Destekliyoruz

Özvar, üniversitelerin dünyanın en başarılıları arasında yer alması için destek verdiklerini ve saygın derecelendirme kuruluşlarının sıralamalarında üst sıralarda yer almaları için teşvik ettiklerini dile getirdi. Aynı zamanda YÖK olarak Türkiye’nin uluslararası alanda eğitim alanındaki iş birliklerini geliştirmeye odaklandıklarını belirtti.

Türkiye’nin Uluslararası Öğrenci Profili

Özvar, Türkiye’nin 198 farklı ülkeden 350 binden fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmasının önemine dikkat çekerek, bu sayının artırılmasını hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye Burslarının tanıtımında yeni iş birlikleri geliştireceklerini ve uluslararası öğrenci kabul süreçlerini güçlendireceklerini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.