DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20690821,46%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CENTCOM, Kızıldeniz’de Husilere Yönelik Savunma Saldırılarını Açıkladı
  • Haber İtü
  • Dünya
  • CENTCOM, Kızıldeniz’de Husilere Yönelik Savunma Saldırılarını Açıkladı

CENTCOM, Kızıldeniz’de Husilere Yönelik Savunma Saldırılarını Açıkladı

ABONE OL
Mart 12, 2024 12:04
CENTCOM, Kızıldeniz’de Husilere Yönelik Savunma Saldırılarını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CENTCOM’un Açıklaması

CENTCOM, sosyal medya platformu X üzerinden Kızıldeniz’de Husilere yönelik gerçekleştirilen savunma saldırılarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, dün yerel saatle 14.50-23.30 arasında Husilerin kontrolündeki bölgelere toplam 6 savunma saldırısı düzenlendi.

Saldırı Detayları

Açıklamada, insansız denizaltı aracı ve 18 gemisavar füzenin hedef alındığı belirtildi. Saldırıların bölgedeki ticari gemilere ve ABD donanmasına ait gemilere yönelik “yakın tehdit” oluşturduğu vurgulandı. Saldırıların amacının, seyrüsefer serbestisini korumak ve uluslararası sularda güvenliği sağlamak olduğu ifade edildi.

Husilerin İddiaları

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, ABD’ye ait Pinocchio gemisine deniz füzeleriyle saldırı gerçekleştirdiklerini ve geminin isabet aldığını iddia etmişti. Ancak açıklamada, söz konusu geminin ABD’ye değil, Singapur’a ait bir ticari gemi olduğu belirtildi.

Uluslararası Tepkiler

Kızıldeniz’deki gelişmeler sonrasında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından Husilerin saldırılarının derhal sonlandırılması talep edildi. ABD ise, Husilere karşı “Refah Muhafızı Operasyonu” adında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturdu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.