DOLAR 32,5071 0.2%
EURO 34,9743 0.38%
ALTIN 2.441,990,15
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: “Enflasyonla mücadelede büyümeyi sürdürüyoruz”
  • Haber İtü
  • Ekonomi
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: “Enflasyonla mücadelede büyümeyi sürdürüyoruz”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: “Enflasyonla mücadelede büyümeyi sürdürüyoruz”

ABONE OL
Şubat 23, 2024 14:05
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: “Enflasyonla mücadelede büyümeyi sürdürüyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yatırım ve Üretim Odaklı Büyüme Stratejisi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla mücadelede büyümeyi sürdürdüklerini belirterek, Türkiye’nin büyüme kompozisyonunu değiştirerek yatırım, ihracat ve üretime odaklandığını vurguladı.

Türkiye’nin Ekonomik Durumu

Yılmaz, dünyanın zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek, Türkiye’nin jeopolitik gerilimler ve doğal afetler gibi zorluklara rağmen ekonomik büyümeyi sürdürdüğünü açıkladı. Ülke ekonomisinin dünya ortalamalarının üzerinde büyüdüğünü ve 2023’ün ilk 3 çeyreğinde %4,7 büyüme kaydettiğini aktardı.

Enflasyonla Mücadele ve Büyüme

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, enflasyonla mücadelenin temel öncelik olduğunu vurgulayarak, enflasyonun düşürülmesi için iç tasarruf oranlarını artırmayı, üretken alanlara kaynakları sevk etmeyi planladıklarını belirtti. Enflasyonla mücadele ederken büyümeyi de sürdürdüklerini ve bu süreci devam ettireceklerini söyledi.

İhracat ve Cari Dengede İyileştirmeler

Yılmaz, Türkiye’nin 2024’te 60 milyon turist hedefine ulaşacağına inandığını ifade ederken, dış ticaret ve ihracata da değindi. Geçen yıl ihracatın 256 milyar dolara çıktığını belirten Yılmaz, ihracatçıların Avrupa’da yaşanan ekonomik durgunluğa rağmen başarılı performans sergilediğini vurguladı. Ayrıca, cari açığı düşüren ve istihdamı destekleyen projelere devam ettiklerini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.