DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Küresel Piyasalar Veri Gündemine Odaklandı

Küresel Piyasalar Veri Gündemine Odaklandı

ABONE OL
Şubat 18, 2024 14:05
Küresel Piyasalar Veri Gündemine Odaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Ekonomisinin Durumu ve Fed’in Faiz İndirim Beklentileri

ABD ekonomisinin “yumuşak iniş” yapabileceği beklentilerinin yoğun olduğu şu dönemde, para piyasalarında Fed’in faiz indirimi adımının ötelenmeye devam etmesi etkili oluyor. Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’nın politika faizini öngörülenden daha geç düşürebileceği senaryoları üzerine odaklanmış durumda.

Türkiye’de TCMB’nin Politika Faizi Beklentisi

AA Finans’ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistlerin tamamı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın perşembe günü politika faizini sabit bırakmasını bekliyor. TCMB’nin faiz kararı, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

ABD’de Enflasyon ve Para Piyasalarındaki Değişimler

ABD’de açıklanan enflasyon verilerinin beklentileri aşması, para piyasalarında Fed’in faiz indirimine yönelik beklentileri değiştiriyor. Fed’in faiz indirimi tarihine ilişkin fiyatlamalar, geçen hafta belirgin bir şekilde düşüş yaşadı.

Altın ve Petrol Piyasaları

Güçlü dolar endeksi ve yüksek tahvil faizleri, altının alternatif maliyetini artırarak ons fiyatını olumsuz etkiliyor. Petrol fiyatları ise Orta Doğu’daki gerginliklere bağlı olarak dalgalı seyir izliyor.

Avrupa ve Asya Borsalarındaki Durum

Avrupa Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine yönelik beklentilerin devam ettiği bir dönemde, Avrupa ve Asya borsalarında pozitif bir seyir hakim. Japonya’da Nikkei 225 endeksi yaklaşık 34 yılın zirvesine yakın seyrediyor.

Borsa İstanbul ve Türkiye Ekonomisi

Borsa İstanbul’da yükseliş eğilimi devam ederken, Türkiye’de ekonomik göstergeler ve TCMB faiz kararı takip ediliyor. Yurt içinde kredi risk priminde düşüş yaşanırken, dolar/TL kuru ise belirli bir bandın üzerinde seyrediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.