DOLAR 32,3957 -0.09%
EURO 34,6465 -0.5%
ALTIN 2.394,57-1,65
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hollanda’da Ötanazi Uygulamaları Yükselişte

Hollanda’da Ötanazi Uygulamaları Yükselişte

ABONE OL
Nisan 6, 2024 17:09
Hollanda’da Ötanazi Uygulamaları Yükselişte
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzmanlara Göre Ötanazi Raporları Artıyor

Hollanda’da uzmanlar, 2023 yılında 138 ötanazi raporu olduğuna dikkat çekerek, bu rakamın bir önceki yıla göre %20 arttığını belirtti. 2019’dan bu yana ise bu rakamın iki katından fazla arttığı vurgulandı.

Uygulayan Skalası Genişliyor

Geçmişte ağır psikolojik sorunlar nedeniyle gerçekleşen ötanazi vakalarının yüzde 75’i Ötanazi Uzmanlık Merkezi’ndeki uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilirken, artık pratisyen hekimler ve psikiyatristlerin de bu işleme dahil olduğu belirtildi.

28 Yaşında Ötanaziyi Seçen Vakalar

Örnek olarak, 28 yaşındaki Zoraya Ter Beek’in psikolojik sıkıntılar yaşayarak ötanaziyi tercih etmesi, ülkede şaşkınlık yarattı. Ter Beek, mayıs ayında “majör depresyon, otizm ve borderline kişilik bozukluğu” sebepleriyle ötanaziyi seçtiğini açıkladı.

“Durum O Kadar Umutlu Değil”

Geçen ay ilk kez bir hastaya ötanazi uygulayan psikiyatrist Annerieke Luijendijk, genel olarak bu işleme isteksiz olduğunu ifade ederek, psikiyatrik sorunlara farklı açılardan bakılması gerektiğini vurguladı. Luijendijk, hastaların zamanla iyileşebildiğini deneyimlediğini paylaştı.

Ötanazi ve doktor destekli intihar uygulamaları Hollanda’da 2002 yılında yasallaştırılmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.