DOLAR 32,3820 -0.13%
EURO 34,6968 -0.33%
ALTIN 2.398,90-1,47
BITCOIN 1970914-3,02%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiltere Sağlık Bakanı Ebeveynlere Yeni Doğan Bebeklerle İlgili Tavsiyelerde Bulundu
  • Haber İtü
  • Sağlık
  • İngiltere Sağlık Bakanı Ebeveynlere Yeni Doğan Bebeklerle İlgili Tavsiyelerde Bulundu

İngiltere Sağlık Bakanı Ebeveynlere Yeni Doğan Bebeklerle İlgili Tavsiyelerde Bulundu

ABONE OL
Nisan 8, 2024 17:09
İngiltere Sağlık Bakanı Ebeveynlere Yeni Doğan Bebeklerle İlgili Tavsiyelerde Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yanlış İnanışlarla Mücadele

İngiltere Sağlık Bakanı Victoria Atkins, nesiller boyu ebeveynlere yeni doğan bebeklerin bakımı hakkında yanlış tavsiyeler verildiğini belirtti. Bu doğrultuda anne-babalara, çocuklarına daha fazla sarılmaları gerektiği konusunda önerilerde bulundu. Uzun süredir inanılan “çok fazla sarılmanın yapışkanlık yaratacağı” veya “ağlayan bebeklerin sakinleşmesine izin verilmesi gerektiği” gibi yanlış inanışlar, Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı yeni Hayata Başla programı ile hedef alınıyor.

Çocukların Sağlıklı Gelişimi

Uzmanlar, aşırı sert ebeveynliğin küçük çocukların ruh sağlığına zarar verebileceği ve ilerleyen yaşamlarını etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Atkins, ebeveynlere yönelik tavsiyelerin değişmesi gerektiğini vurgulayarak, Hayata Başla programının çocuklara sağlıklı bir başlangıç yapmayı ve aile içindeki ilişkileri güçlendirmeyi amaçladığını belirtti.

Ailenin İyileşmesi

300 milyon £ değerindeki bu kampanya, ülke genelindeki 400 aile merkezi ve çevrimiçi platformlar aracılığıyla sağlanacak. Yeni ebeveynlere tavsiyelerin yanı sıra, benzer deneyimleri paylaşacakları bir alan da sunulacak. Yapılan bir ankete göre, ebeveynlerin çoğu, bebeklerinin erken dönemlerinde aldıkları “ağlamasına izin verme” veya “fiziksel sevgiyi kısıtlama” gibi yararsız tavsiyelerin kendilerini suçlu hissettirdiğini düşünüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.