DOLAR 32,5425 0.48%
EURO 34,7796 0.52%
ALTIN 2.401,630,92
BITCOIN 1879033-5,19%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İran’ın İsrail’e Saldırısı Havacılık Sektöründe Kaosa Yol Açtı
  • Haber İtü
  • Dünya
  • İran’ın İsrail’e Saldırısı Havacılık Sektöründe Kaosa Yol Açtı

İran’ın İsrail’e Saldırısı Havacılık Sektöründe Kaosa Yol Açtı

ABONE OL
Nisan 15, 2024 12:04
İran’ın İsrail’e Saldırısı Havacılık Sektöründe Kaosa Yol Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Havayolu Şirketleri Rotalarını Değiştirmek Zorunda Kaldı

İran’ın İsrail’e gerçekleştirdiği füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırısının ardından, havacılık sektöründe büyük sıkıntılar yaşanmaya başladı. İran’ın İsrail’e 300’den fazla füze ve İHA ile düzenlediği saldırı sonucunda, havayolu şirketleri Avrupa ile Asya arasındaki ulaşım koridorlarını kullanmada zorluklar yaşamaya başladılar.

Kapatılan Hava Sahaları ve İptal Edilen Uçuşlar

Avustralyalı Qantas, Alman Lufthansa, ABD’li United Airlines ve Air India gibi birçok havayolu şirketi, son günlerde birçok uçuşu iptal etmek zorunda kaldı ya da rotalarını değiştirmek mecburiyetinde kaldı. İran’dan gönderilen füzeler ve İHA’ların birçoğu, İsrail’in ABD destekli savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildi.

Mark Zee’den Uyarı

Hava sahası ve limanlar konusunda uzman araştırma kuruluşu OPSGROUP’un kurucusu Mark Zee, yaşanan durumu 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra görülen en büyük aksamaya benzetti. Zee, “11 Eylül’den bu yana ilk defa hızla çok sayıda hava sahasının kapatıldığını gördük. Bu da kaos yarattı” dedi ve aksamaların birkaç gün daha sürebileceğini belirtti.

Uçuşlar İçin Kullanılan Koridorlar Değişti

İran’ın saldırısının ardından, Avrupa ile Asya arasındaki seferler için kullanılan İran hava sahası kısmen kapatıldı. Bu durum, uçakların Türkiye veya Mısır-Suudi Arabistan koridorunu kullanmak zorunda bırakılmasına neden oldu. İsrail Cumartesi günü hava sahasını kapatırken, Irak ve Lübnan da kendi toprakları üzerindeki uçuşları yeniden başlattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ