DOLAR 32,4193 -0.1%
EURO 34,8566 0.21%
ALTIN 2.440,780,10
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Müfredatta Değişiklik: Yeni Konular ve Uygulama Planı

Müfredatta Değişiklik: Yeni Konular ve Uygulama Planı

ABONE OL
Mart 7, 2024 13:03
Müfredatta Değişiklik: Yeni Konular ve Uygulama Planı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Talim Terbiye Kurulu Yeni Müfredat Çalışmalarını Tamamlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen yeni müfredat çalışmaları kapsamında, ders içerikleri güncellenecek ve konular sınıf düzeylerine göre sadeleştirilecek. Talim Terbiye Kurulu, yeni öğretim programlarının detaylarını nisan ayında açıklayacak.

Uygulama Kademeli Olarak Başlayacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın kademeli olarak uygulanacağını duyurdu. Buna göre, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında 1’inci, 5’inci ve 9’uncu sınıflarda yeni müfredat uygulanmaya başlayacak. Çalışmalar tamamlandığında, yeni müfredat kamuoyuna tanıtılacak.

Akademisyen ve Öğretmenlerden Oluşan Ekip Çalışmaları Sürdürüyor

Müfredat hazırlığı için yaklaşık 2 bin uzmanın çalıştığını belirten Bakan Tekin, bu ekibin yüzde 40’ının akademisyenlerden, geri kalanın ise öğretmenlerden oluştuğunu ifade etti. İlgili akademisyenlerin bilimsel boyutta, öğretmenlerin ise uygulamada görev aldığını vurguladı. Öğrencilerin düzeylerine uygun müfredatın önemine değinen Bakan Tekin, Talim Terbiye Kurulu’nun ilkesel olarak bu konuya öncelik verdiğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.