DOLAR 32,3645 -0.36%
EURO 34,7057 -0.32%
ALTIN 2.393,51-1,19
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Stoltenberg ve Stubb’dan Ukrayna ve NATO’nun Güvenlik Desteği Açıklamaları
  • Haber İtü
  • Dünya
  • Stoltenberg ve Stubb’dan Ukrayna ve NATO’nun Güvenlik Desteği Açıklamaları

Stoltenberg ve Stubb’dan Ukrayna ve NATO’nun Güvenlik Desteği Açıklamaları

ABONE OL
Nisan 11, 2024 00:14
Stoltenberg ve Stubb’dan Ukrayna ve NATO’nun Güvenlik Desteği Açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NATO Genel Sekreteri ve Finlandiya Cumhurbaşkanından Ortak Basın Toplantısı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, Brüksel’deki NATO karargahında bir araya gelerek Ukrayna ve NATO’nun güvenlik desteği konusunda ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Ukrayna’ya Destek Çağrısı

Stoltenberg: “Ukrayna, hava savunması, mühimmat ve yardıma acil ihtiyaç duyuyor. NATO, Ukrayna’ya güvenlik desteği sağlamak için aktif olarak çalışıyor. Moskova’nın NATO’nun kararlılığını anlaması gerekiyor.”

NATO’nun Rolü ve Desteği

Stoltenberg: “NATO’nun caydırıcılığı işe yarıyor. Herhangi bir müttefike yapılan saldırı, hepsine yapılmış sayılır. Ukrayna’nın kendini savunma hakkını 1xbet giriş destekliyoruz.”

Finlandiya’nın NATO ve Ukrayna’ya Yaklaşımı

Stubb: “Finlandiya olarak NATO’ya üye olmamızla sorumluluklarımızın farkındayız. Ukrayna’nın yanında olmaya devam edeceğiz. Müttefiklerimizle birlikte en iyi çözümü bulmak için çalışıyoruz.”

Stoltenberg ve Stubb, Avrupa’nın Ukrayna’ya verdiği destek ve savaşın önlenmesi için alınması gereken adımlara ilişkin açıklamalarda bulundular. NATO’nun ve Finlandiya’nın Ukrayna’ya olan güvenlik desteğini sürdüreceği vurgulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.