DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkçe Dört Beceri Sınavı ALTE Standartlarına Uygun Şekilde Geliştirildi
  • Haber İtü
  • Eğitim
  • Türkçe Dört Beceri Sınavı ALTE Standartlarına Uygun Şekilde Geliştirildi

Türkçe Dört Beceri Sınavı ALTE Standartlarına Uygun Şekilde Geliştirildi

ABONE OL
Mart 18, 2024 13:04
Türkçe Dört Beceri Sınavı ALTE Standartlarına Uygun Şekilde Geliştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MEB kaynaklarından alınan bilgiye göre Türkçe okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini ölçen Türkçe Dört Beceri Sınavı, Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Metni (CEFR) esas alınarak 2016’da geliştirilmeye başlandı.

Sınav İçeriği ve Amaçları

Türkçe Dört Beceri Sınavı, bireylerin dil yeterliliklerini belgelendirmek amacıyla kişisel gelişim ve mesleki ihtiyaçlar doğrultusunda uygulanmaktadır. Sınav, açık uçlu ve çoktan seçmeli sorularla 4 temel dil becerisini ölçmektedir.

Uygulama Yöntemi

Sınav, yazma becerilerinin değerlendirilmesiyle başlamakta ve diğer dil becerilerinin değerlendirilmesiyle devam etmektedir. Elektronik ortamda gerçekleştirilen sınav, adaylara kalem ve kağıt kullanma zorunluluğu getirmemektedir.

ALTE Standartları ve Belgelendirme

Sınav, uluslararası standartlara uygun şekilde ALTE standartları esas alınarak tasarlanmıştır. Bu sayede Avrupa Dil Testi Uygulayıcıları Birliği (ALTE) tarafından tescillenmiş ve Q-Mark belgesi ile uluslararası geçerliliği sağlanmıştır.

ALTE Standartlarına Uyumluluk

Bakanlık yetkililerine göre, Türkçe Dört Beceri Sınavı’nın ALTE’nin belirlediği 17 standarta tam uyum sağlaması, Türkçe dilinin doğru ve etkili kullanımının geliştirilmesine önemli katkı sağlayacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.