DOLAR 32,4193 -0.1%
EURO 34,8566 0.21%
ALTIN 2.440,780,10
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YÖK’ten Yükseköğrenim Görmek İsteyenlere Düzenleme

YÖK’ten Yükseköğrenim Görmek İsteyenlere Düzenleme

ABONE OL
Nisan 4, 2024 13:04
YÖK’ten Yükseköğrenim Görmek İsteyenlere Düzenleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yurt Dışında Yükseköğrenim Görmek İsteyenler İçin Yeni Düzenleme

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamada, yurt dışında yükseköğrenim görmek isteyenleri ilgilendiren önemli bir düzenleme hakkında bilgi verildi.

İlk 400 ve İlk 1000 Üniversiteler İçin Denklik Süreci

Yapılan düzenlemeye göre, uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. İlk 1000’de yer alan üniversitelerden mezun olanlar ise YKS’ye girmek zorunda olmayacaklar.

Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Hukuk Programları İçin Özel Durumlar

Tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk gibi programlardan mezun olanlar için ise ayrı bir düzenleme yapılacak. İlk 400’de yer alan üniversitelerin bu programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecekken, ilk 1000’de yer alan üniversiteler için başarı şartı aranacak ancak YKS’ye girmek zorunlu olmayacak.

YKS’ye Girmek Zorunluluğu

İlk 1000’de yer almayan üniversitelerin belirli programlarından mezun olanlar YKS’ye girmek zorunda olacaklar. Ancak başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri incelenecek.

Standart Prosedürler

Yönetmelik değişikliği, başarı sıralaması şartı aranmayan programlarla ilgili kısıtlayıcı bir düzenleme getirmeyecek. Denklik başvurularında ilgili yönetmelik ve prosedürlere uygun olarak bireysel inceleme yapılacak ve karar verilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.