DOLAR 32,5307 0.19%
EURO 34,9107 0.29%
ALTIN 2.436,22-0,08
BITCOIN 2049417-0,95%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Müfredat Değişikliği Hakkında Açıklamalarda Bulundu
  • Haber İtü
  • Eğitim
  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Müfredat Değişikliği Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Müfredat Değişikliği Hakkında Açıklamalarda Bulundu

ABONE OL
Mart 5, 2024 13:05
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Müfredat Değişikliği Hakkında Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Müfredatın Detayları

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Saray’da gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Müfredat konusunda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Tekin, Talim Terbiye Kurulu’nun yoğun bir şekilde çalıştığını ve müfredatın herkes için standart, ortak ve zorunlu dersler içerdiğini belirtti. Özellikle matematik müfredatından konuların çıkarıldığı iddialarına da açıklık getirdi.

Yeni Eğitim Öğretim Yılına Yetişecek

Bakan Tekin, yeni müfredatın önümüzdeki eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanacağını vurgulayarak, Talim Terbiye Kurulu’nun onayının ardından yayımlanacağını ve 1-5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanacağını belirtti.

Uzmanlar Tarafından Hazırlanıyor

Tekin, müfredatın hazırlanmasında yaklaşık 2 bin uzmanın çalıştığını ve bu uzmanların yüzde 40’ının akademisyenlerden oluştuğunu söyledi. Öğrencilerin düzeylerine uygun bir müfredatın hazırlanması ve onaylanması sürecinde uzman görüşlerinin dikkate alındığını ifade etti.

Uygulamaya Geçiş Süreci

Bakan Tekin, yeni müfredatın 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1-5 ve 9. sınıflarda uygulanmasının sebebinin teknik konuların birbirini izlemesi ve öğrencilerin mağdur olmaması olduğunu belirtti. Müfredatın detaylarına ilişkin yapılacak tanıtım toplantısı ile sürecin şeffaf bir şekilde paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.